Biserica liturgică André Scrima

ISBN: 9789735010980

Published: 2005

Paperback

324 pages


Description

Biserica liturgică  by  André Scrima

Biserica liturgică by André Scrima
2005 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, RTF | 324 pages | ISBN: 9789735010980 | 5.67 Mb

Despre Andre Scrima, prietenul sau, teologul indo-catalan Raimon Panikkar spunea ca „in fiece clipa aveai dinainte, indiferent la ce subiect s-ar fi referit discutia, calugarul si intelectualul“. Cu aceasta dubla pasiune, care isi regasea in el oMoreDespre Andre Scrima, prietenul sau, teologul indo-catalan Raimon Panikkar spunea ca „in fiece clipa aveai dinainte, indiferent la ce subiect s-ar fi referit discutia, calugarul si intelectualul“. Cu aceasta dubla pasiune, care isi regasea in el o veche si fireasca unitate, interpreta Andre Scrima evenimentele spiritului, ale actualitatii, ale traditiilor religioase.

Si, de fiecare data, ele apareau, astfel privite si interpretate, in prospetimea sensurilor lor tari. Liturgica Rasaritului crestin nu ramane, astfel cercetata, doar un capitol de studiu pentru specialisti sau de eventual interes pentru crestinul practicant. In textele ei pline de frumusetea unor vertiginoase analogii, in ritmurile ei poetice si intelectuale, in „structurile ei fine“, liturgica apare drept o inaintare sarbatoreasca in cunoasterea Celui de necuprins.Volumul de fata reuneste cursurile asupra marilor cicluri liturgice bizantine pe care Andra Scrima le-a tinut in anii 1970–1974 la Institutul superior de liturghie al Universitatii Saint-Esprit, Kaslik, Liban.

Consemnate de studenti, ele au caracterul unor notatii de drum hermeneutic. Sunt metoda, desfasurata inaintea ascultatorului, de a intra in teritoriul liturgicului, de a-i descoperi si urma liniile pe care se petrece celebrarea in cunoastere.Editura Humanitas a proiectat o serie de volume Andre Scrima care sa valorifice textele – multe dintre ele inedite – aflate in Fondul Andre Scrima de la Colegiul Noua Europa – Institut de Studii avansate din Bucuresti.

Cum liturgica este o tema importanta în gandirea si in experienta spirituala a autorului, volumul de fata isi merita locul printre cele dintai ale seriei.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Biserica liturgică":


snaparazzi.eu

©2013-2015 | DMCA | Contact us